Пливање

Пливање

pk-beta
Пливање

Претставниците на пливачкиот клуб Бета изминатиов викенд учествуваа на два силни меѓународни турнир кои се одржаа во Босна и Херцеговина и Србија, а за одбележување е тоа што младиот Стефан Цветкоски оствари одличен резултат со кој постави рекорд. ...
stefan cvetkovski pk beta
Пливање

Традиционалниот пливачки митинг „11 април“ во Белград за помладите македонски пливачи донесе два рекорди. Миа Крстевска на 200 метри грбно исплива со време од 2 минути, 21 секунда и 33 стотинки, со што освои златен медал во трката ...
darko pfm
Пливање

Дарко Нашков беше избран за нов претседател на Пливачката федерација на Македонија, откако мнозинството клубови кои се пререгистрираа и извадија „дејност“ за бавење со спорт, со позитивно мислење од Агенција за млади и спорт одржаа собрание свикано од ...
aleksandar malenko
Пливање

Легендата на македонското пливање, Александар Маленко, ќе настапи на таканареченото Зимско државно првенство во пливање, кое претстојниов викенд е најавено дека ќе се одржи во Куманово. Оваа информација денес ја објави порталот „МКД“, како увертира во расписот за ...
Inicijativen odbor-Plivanje
Пливање

Иницијативниот одбор за Вонредно собрание во Пливачката федерација на Македонија вчера ја одржа закажаната седница на која беше избрано ново раководство и беше усвоен и нов Статут усогласен со законските барања, како и Акциска програма за работа во ...
Inicijativen odbor-Plivanje
Пливање

Дарко Нашков е избран за нов претседател на Пливачката федерација на Македонија на вонредното собрание кое денеска се одржа во Скопје во конференциската сала на СЦ „Борис Трајковски“. Нашков кој е поранешен пливач, а подоцна и ватерполо играч во „8 ...
start 50 fly skopje 2017
Пливање

Иницијативниот одбор за одржување вонредно собрание на Пливачката федерација на Македонија денеска испрати реакција поради информацијата дека денеска или еден ден пред закажаното собрание, се одржало вонредно собрание на кое на претседателската функција на ПФМ бил реизбран Александар ...
start-50-metri-peperutka
Пливање

Пливачката федерација на Македонија освен што пати од блокирана сметка и пасивност која се мери во години, деновиве е предмет за освојување превласт, каде што од една страна е легендарниот македонски пливач Александар Маленко (кој бил избран за ...
darko kaevski
Пливање

Состојбата во Пливачката федерација на Македонија се уште претставува „јазол“ околу кој има различни мислења, особено откако истата била неактивна подолг период, а деновиве е актуелна бидејќи легендата на македонското пливање Александар Маленко инсистира дека тој е претседател ...
start 50 fly skopje 2017
Пливање

Иницијативен одбор во кој се вклучени 15 од 25 постоечки македонски пливачки клубови најави одржување вонредно собрание на Пливачката федерација на Македонија. Според иницијаторите на истото, причина е нелегитимното собрание одржано во октомври минатата година, кое подоцна поради ...