Пливање

Пливање

maraton
Пливање

Зад иницијативата за организација на „Олимписки маратон“ на 10 километри во Охрид стојат луѓето од клубот „Охридски бранови“ кој слави 85 години од своето постоење, а претседател на Организацискиот одбор е Сашо Точков. Овие маратони полека ги истиснуваат ...
maraton
Пливање

Во сабота на 12 август ќе се одржи првото издание на Олимпискиот пливачки маратон на 10 километри. Зад истиот стои клубот за спортови на вода „Охридски бранови 2008“ и организациониот одбор, учество ќе земат 13 пливачи (десет во ...
ohrid-maraton
Пливање

По долга неизвесност која се надвисна над годинешново издание на „Охридски маратон“, особено по реакциите на пливачите од целиот свет за време на маратонот во Канада кои Томи Стефановски ги опиша во јавниот апел по неговото враќање, светската ...
anastasija bogdanovski start berkli
Пливање

На последниот ден од клупскиот митинг во Источната зона, македонската пливачка Анастасија Богдановски постави два нови македонски рекорди настапувајќи за „Беркли акватикс“. Прв падна рекордот на 50 метри слободно, каде што Анастасија исплива време од 26 секунди и ...
damian blaum plivanje
Пливање

Минатите денови се актуелизираше прашањето околу организацијата на овогодишнешното издание на „Охридски маратон“, почнувајќи од јавниот апел на нашиот пливач и лански победник во „Гран при серијата“, Томи Стефановски, како и преку сервисирањето на интересот на пливачите од ...
ohrid-maraton
Пливање

Водени од апелот на Томи Стефановски, кој е минатогодишен победник на „Гран При“ светската серија на ФИНА за пливање на отворени води, „Дерби“ истражуваше зошто оваа година не се преземени подготвителни активности за организација на манифестацијата „Охридски маратон“. ...
Maraton-Santa-Fe
Пливање

Еден ден по апелот на легендата на македонското маратонско пливање, Томи Стефановски, се уште нема никакви официјални реакции во врска со традиционалниот „Охридски маратон“ што се плива на 30 километри долгата траса од Свети Наум до Охрид. Стефановски ...
anastasija bogdanovski 2017
Пливање

Анастасија Богдановски беше единствената претставничка на Македонија во Будимпешта на Светското првенство во пливање каде што настапи во две дисциплини на 100 и 200 метри слободно. На покусата делница таа исплива резултат 0:56.56 што е во рангот на ...
tomi-stefanovski
Пливање

Пливањето во Македонија со години наназад е во тешка ситуација, особено откако пред повеќе од пет години федерацијата има блокирана сметка, а со тоа се создава уште потешка клима за развој на овој базичен спорт. Но, барем пливачката ...
ilindenski-plivacki-maraton
Пливање

Денес во водите на Охрид се одржа Илинденскиот пливачки маратон, кој заедно со помош од „Healthy food by Zegin“, „Медиа Центар Продукција“, „Ипанема“ и Александар Маленко направија целата организација да биде на високо ниво. Во машка конкуренција победик ...