Поврзете се со нас

Исхрана и вежбање

За првпат во Македонија доаѓа светски рекономираниот физијатар Д-р Џовани Бонфанти!

Објавено

на

Во организација на MySpa, успешна македонска компанија во областа на професионалните масажи, за првпат кај нас гостува врвен авторитет од областа на физијатријата.

Д-р Бонфанти ќе биде главниот обучувач на 3-дневниот курс за доктори физиотерапевти, остеопати и хиропрактичари, кој ќе се одржи во периодот од 12-14 април, во просториите на Хотел Александар 2 во центарот на Скопје.

Д-р Бонфанти е структурен остеопат, обучен и регистриран во Франција, со 23-годишно искуство во евалуација и третман за проблеми поврзани со ‘рбетот и невро-мускулно-скелетниот систем кај возрасни и деца. Со над 1,6 милијарди прегледи на социјалните мрежи д-р. Бонфанти е меѓу најпопуларните и најследени стручни лица во светот во полето на остеопати и хиропрактичари.

Практичен и насочен курс за HVLA-Т техники

Ithrust Basic е теоретски и практичен курс на мануелна терапија преку техники на манипулација HVLA-T (High Velocity Low Ampliture – Thrust), попознат како Thrust. Техниките HVLA-T се состојат во брза и ограничена мобилизација применета на заеднички сегмент што оди надвор од физиолошкиот опсег на зглобовите (Бариера), без надминување на анатомската граница и се апсолутно безболни и безбедни.

Курсот за обука се изведува во две нивоа (ithrust basic и advanced) и е наменет за доктори физиотерапевти, остеопати и хиропрактичари. По завршување на обуката за основното ниво стручните лица лесен начин за манипулирање да ги изведувате техниките на  HVLA Thrust.

Кои се придобивките од користење на HVLA-T ?

 • Артикуларно ослободување, често одговорно за вкочанетост и болка;
 • Ослободување на ендорфини, невротрансмитери произведени од хипофизата, кои имаат моќен лек против болки и антиинфламаторни ефекти;
 • Подобрување на болката преку рефлексна нервна патека.

Придобивки за терапевтите и зошто да  се присуствува ?

 • Правилно и прецизно лоцирање на сегментот/ите што треба да се третираат;
 • Оценка на индикациите и контраиндикациите;
 • Лекување со користење на брзи и прецизни остеопатски техники;
 • Правилно и прецизно изведување на специфичниот манипулативен потисок (HVT – High Velocity Thrust).

Придобивки за компаниите:

 • Зголемување на понудата во компанијата;
 • Барана и привлечна техника ќе ве издвои од конкурентите;
 • Унапредување на персоналот;
 • Зголемен приход;

Настанот ќе се одвива на 12, 13 и 14 Април во Скопје, во Хотел Александар II. Дознајте повеќе за програмата и резервирајте го вашето место на следниот линк: https://myspa.mk/courses

 

 

Реклама
Реклама
Реклама

Популарни