Поврзете се со нас

Заштита на приватноста и личните податоци

За нас

Адресата на нашиот веб-сајт е: https://derbi.mk

Кои лични податоци ги собираме и зошто

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на овој сајт, Ние ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, како и IP адресата на посетителот и низа на кориснички агенти на прелистувачот за да ни помогнат во откривањето на спам.

Анонимизиран збор создаден за вашата адреса за е-пошта (исто така, наречен хеш) може да биде испратен до Gravatar за да провериме дали го користете тој сервис. Полисата за приватност на Gravatar е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрувањето на вашиот коментар, вашата профилна слика од Gravatar ќе биде видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Мултимедија

Доколку прикаќувате слики на веб-сајтот, препорачливо е избегнување на прикачување на слики кои содржат информации за локацијата (EXIF GPS). Посетителите на веб-сајтот може да ја преземат сликата и да ги извадат тие податоци од сликите на вашиот веб-сајт.

Колачиња

Доколку оставите коментар на нашиот сајт, Вие можете да одлучете да го зачувате вашето име, адреса за е-пошта и веб-сајт во колаче. Ова се користи за ваша погодност да не треба повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе сакате да објавите друг коментар. Овие колачиња траат една година.

Доколку ја посетете нашата страница за најавување, Ние ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Тоа колаче не содржи лични инфформации и же биде отфрлено кога ќе го затворете вашиот прелистувач.

Кога се најавувате, Ние поставуваме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најава и избор на екран(страница). Колачињата за најавување траат 2 дена, а колачињата за опции за екран траат 1 година. Доколку ја изберете опцијата „Запомни ме”, вашето најавување ќе трае две недели. Доколку се одјавите од вашата сметка, колачињата се најава се отстрануваат.

Доколку уредувате или објавите статија, дополнително колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Тоа колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува ID-то на написот кој го имате уредувате. Колачеето истекува после 1 ден.

Вградена содржина од други веб-сајтови

Објавите на оваа страница може да вклучуваат вградени содржини (пример: видеа, слики, други објави, итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува на ист начин како да сте го посетиле тој друг веб-сајт.

Овие веб-страници може да собираат податоци за вас, користат колачиња, вградуваат следење од трети страни и да ја следат вашата интеракција со вградената содржина, вклучително и интеракцијата со вградената содржина доколку имате сметка и се најавени на тој веб-сајт.

„Дерби“ се обврзува дека ќе ја почитува анонимноста и приватноста на своите корисници и посетители на порталот.

„Дерби“ може да собира податоци од корисниците/посетителите само со нивна согласност. При посета на порталот „Дерби“ со различен придружен софтвер серверот автоматски ја бележи IP адресата на корисникот, детали за интернет прелистувачот кој го користите, оперативниот систем на компјутерот, а собира информации и за времето на посета. Вака собраните информации овозможуваат изготвување на статистика за посетеноста со одредени геолокациски карактеристики, а крајната цел е анализа на најпопуларните содржини меѓу публиката со која ќе овозможиме подобри услуги и содржини за нашите корисници.

Наведените податоци единствено ќе се користат со цел подобар увид и разбирање на потребите на корисниците, како и развивање на што поквалитетни услуги.  „Дерби“ под ниту еден услов овие податоци нема да ги направи достапни на трета страна, освен во случај кога таква обврска е регулирана со Закон.

„Дерби“ преку безбедносните системи на надворешната компанија која го хостира сајтот на нивен сервер, се обврзува дека на најдобар можен начин ќе ги заштити овие податоци, но не може да одговара доколку таквите информации бидат на каков било начин украдени во случај на неовластен упад, или при други незаконски активности на корисниците.