Поврзете се со нас

Игри на среќа

АСОМ: Со одлука на Владата на Република Северна Македонија – спортските обложувалници ќе работат само преку шалтерски систем

Објавено

на

blank

Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија информира дека согласно одлуката на Владата донесена на 05.04.2021 година на 63-та седница, во перидот од 7 до 20 април уплатно-исплатните места односно деловните објекти на спортските обложувалници ќе работат само преку шалтерски систем.

Поконкретно, со одлуката на Владата приемот на посетителите и работата на спортските обложувалници ќе биде исклучиво преку вршење на шалтерска услуга.

Согласно истата, делот за угостителски услуги, шанковите во спортските обложувалници воопшто нема да работат.

Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија ја следи состојбата со коронавирусот и целосно ги почитува протоколите за работа, како и одлуките на Владата за превенција од понатамошно ширење на вирусот.

Асоцијацијата апелира до своите играчи во целост да се придржуваат до мерките за заштита од ковид-19.

Реклама
Реклама
Реклама

Популарни