Поврзете се со нас

Пливање

Првпат по 28 години: Нема да се одржи традиционалниот Охридски пливачки маратон

Објавено

на

Традиционалниот Охридски пливачки маратон оваа година нема да се одржи, а причината за тоа е пандемијата на коронавирусот.

Ова значи дека за првпат по 28 години нема да се одржи овој значаен и добро препознатлив настан кај нас, меѓутоа здравјето е пред се, односно вирусот спречи продолжување на традицијата.

-Пливачка федерација на Северна Македонија (ПФСМ), како активен член на Светска пливачка федерација (ФИНА) и единствена надлежна за пливање и далечинско пливање во нашата Држава, Ви соопштува дека овогодинешните официјални интернационални пливачки маратони од светска серија за 2020г, (Традиционален Охридски Пливачки Маратон 25км, и олимписка дисциплина 10км) НЕМА да се пдржат, поради светска пандемија (Ковид-19) и едногласно откажување на целокупната ФИНА светска серија за 2020г во светот, почитувајќи ги препораките на Светска Здравствена Организација- СЗО за превентивна медицинска и здравствена заштита на спортисти- пливачи, тренери, организатори и публика.

Реклама
Реклама
Реклама

Популарни