Поврзете се со нас

Англија

Премиер лигата потврди два нови позитивни тестови на КОВИД-19

blank

Англиската Премиер лига вечерва преку соопштение ја информираше јавноста дека од последните направени тестови изминативе денови, добиени се два позитивни теста на КОВИД-19.

При првото тестирање, имаше шест позитивни тестови, од кои неколку беа фудбалери, а дел придружни членови на првите тимови, а тие не влегуваат во ова тестирање бидејќи веќе се во седумдневен карантин.

Новите два позитивни фудбалери исто така сега ќе мора да одат во карантин и потоа со нови тестови да докажат дека го неутрализирале коронавирусот.

Тестовите се направени во периодот меѓу 19 и 22 мај, а Премиер лигата вели дека биле опфатени 996 фудбалери, односно други вработени во клубовите.

Новите случаи се од различен клуб, а процедурата со тестирања ќе продолжи и натаму, при што се уште нема официјална одлука кога би продолжила Премиер лигата.

Продолжи
Реклама
Реклама
Реклама

Facebook