Поврзете се со нас

Шах

Започнаа државните првенства во шах за млади

Објавено

на

Photo: Шаховски клуб „Цареви Кули“

Во Струмица започнаа државните првенства во шах кои се играат во младинска конкуренција.

Ова е прв случај организацијата на овие првенства да се игра во овој град, на што претходеше основањето на ШК „Цареви Кули“, благодарение на шаховските ентузијасти во градот, предводени од нивниот прв претседател Оливер Кузманоски.

Клубот сега ја има улогата на координатор и коорганизатор на настанот, а покрај тоа на првенствата ќе учествуваат и нивните млади шахисти кои следат соодветна настава во клубот.

Резултатите ќе можат да се следат преку платформата „Chess results“, поточно на овој линк.
Реклама
Реклама
Реклама

Популарни