Поврзете се со нас

Македонија

За новите шампиони: Околу 100 клубови добија опрема од „Mozzart“

Објавено

на

Регионалниот лидер во приредување игри на среќа ја продолжува акцијата која е од големо значење за помалите клубови

Повеќе од 100 клубови ширум Македонија добија опрема како дел од прочуената општествено одговорна кампања на Моzzart.

„Нови дресови” секоја недела пристигнуваат на адреса на „новите шампиони“ – оние помали, локални клубови кои се први во своето место. На терените често се среќаваат два тима со ознака „М“, а од овие фудбалски тимови би можеле да се направат целосни зонски лиги!

Дресови со знакот „М“ добија и фудбалерите на Осогово. Со оваа донација регионалниот лидер во приредување игри на среќа го израдува клубот со големи амбиции.

– Донирањето дресови ни значи многу, „Mozzart“ е единствената компанија која ни излезе во пресрет и ни донираше опрема. Тоа не е мала работа за нас, се надеваме дека со новите дресови ќе се пласираме во повисок ранг на натпреварување,-заклучија од овој клуб.

Ширум Македонија овие дресови беа среќни за многу спортски колективи, кои од најниските рангови напредуваа и до највисоките.

Реклама
Реклама
Реклама

Популарни