Вејд се огласи по враќањето во Мајами : Тука се започна, останувам овде додека биде… (Видео)

Dvejn Vejd

По направената трампа и враќањето во својот Мајами, Двејн Вејд одлучи се огласи во интерјву за НБА ТВ со поранешната НБА ѕвезда, Грент Хил, и му кажа дека ова е последниот негов дом, вистински дом и овде ќе ја заврши својата кариера, всушност и каде ја почна НБА приказната.

– Да, јас ја започнав приказната со кошарката во Чикаго, но НБА приказната започна во Мајами и овде ќе заврши. Ова е мојот дом. Тоа е тоа. Дечки да направиме да биде убаво, играјте за мене и нека трае додека е убаво, ова е мојот дом, – изјави Вејд кој успеа да му ја донесе победата на Мајами по враќањето во својот поранешен клуб.

 

Facebook Коментари