Специјално изработените копачки предвреме го открија добитникот на „Златната топка“ (Фото)

ronaldo-messi-odela

„Франс Фудбал“ има предвидено да го објави добитникот на „Златната топка“ во текот на утрешниот ден, но сепак ова попладне меѓу светските медиуми актуелна стана една објава која и предвреме ни го долови добитникот на најпрестижната индивидуална награда.

Угледниот американски бренд „Најк“ со своите специјално изработени копачки предвреме го откри името на добитникот на „Златната топка“, по што станува јасно дека Кристијано по „Бест“ признанието од ФИФА, ќе ја добие и најугледната награда за индивидуалните постигнување во изминатата сезона.

Копачките на кои доминира златната боја се посветени на петтата „Златна топка“ која утре ќе му биде доделена на Роналдо, а истите се насловени „петтиот триуф“….

 

najk-zlatni

najk-zlatni1

 

Facebook Коментари