„Скај Спортс“ пренесува дека се подготвува новина за Европското првенство: Привремени измени во случај..

rvp-povreda

Како што пишува „Скај Спортс“ од европската куќа на фудбалот, УЕФА, сериозно размислуваат на Европското првенство да воведат уште една новина.

Имено, УЕФА планира да воведе привремена измена во случај ако некој фудбалер ја повреди главата.

Ако судијата заклучи дека играчот добил жесток удар, него ќе може да го замени играч кој би играл привремено додека не му се укаже помош и играчот кој бил на теренот не се врати во игра.

Се уште не е донесена конечна одлука за ваквите привремени замени, но доколку тоа се случи со сигурност ќе биде една новост на која потешко ќе се навикнат и екипите,но и навивачите.

Facebook Коментари