Поврзете се со нас

Шах

Шаховската федерација усвои протокол за организација на настани во услови на Ковид-19

Објавено

на

blank

Шаховската федерација на Македонија на својата седница на Управниот одбор го усвоила протоколот за организација на шаховски настани и турнири во услови на пандемијата со Ковид-19.

Овој протокол е во согласност со препораките на Комисијата за заразни болести, како и во согласност со препораките на ФИДЕ, како и европската асоцијација ЕКУ.

Со донесување на овој протокол се отвора пат за отпочнување на активностите на федерацијата, како и од страна на други организатори, преку стриктно почитување на мерките дадени во самиот протокол.

Во овој протокол се третираат само околностите за време на одигрување на партија, односно се дава дозвола само за организација на настани во шаховска сала, при што протоколите во ниту еден сегмент не ги покриваат комплексните шаховски настани во кои има и потреба од сместување во хотелско-угостителски објекти, односно грижа за учесниците надвор од салата за игра.

blank

blank

blank

 

Реклама
Реклама
Реклама

Популарни