Секси Хрватката Плетикосиќ од втора лига до носител на играта на Будуќност

Matea Pletikosic

Замислите некој фудбалер од мало гратче на Хрватска да направи директно трансфер и да потпише договор со фудбалскиот клуб Барселона. Или пак од втора лига да отиде во некој друг европски клуб. Звучи нереално, но сепак е остварливо. Во фудбалот такво нешто е невозможно или барем е реткост, додека во ракометот веќе постои таков случај.

Таков е примерот со ракометарката Матеа Плетикосиќ која пред две години само со 17 години потпиша професионален договор со тогашниот европски првак Будуќност од Подгорица и стана една од главните носители на играта.

Таа, денес е вистинска убавица и покрај ракометот, дефинитивно може да се пофали и со убавината која ја има наследено од мајка и.

 

‍♀️

A post shared by Matea Pletikosić (@mateapletikosic) on

 

A post shared by Matea Pletikosić (@mateapletikosic) on

☀️

A post shared by Matea Pletikosić (@mateapletikosic) on

 

A post shared by Matea Pletikosić (@mateapletikosic) on

 

A post shared by Matea Pletikosić (@mateapletikosic) on

Facebook Коментари