Седумте најзначајни капитени во историјата на фудбалот (Видео)

Carles-Puyol

Да се биде капитен на една екипа е голема одговорност, тоа значи да си вистински лидер и пример за сите останати соиграчи. Низ историјата, па до денес има многу играчи кои можат да се издвојат, споменат како капитени кои одбележале ери, кои оставиле длабока трага и ќе останат запаметени.

Дружината на „HITC Sevens“ одлучи да направи компилација на оваа тема, односно издвои седум најзначајни капитени во историјата на фудбалот.

Facebook Коментари