Робен: Јас не сум толку стар, има само…

roben

Холандскиот ас, Арјен Робен е на залезеот на неговата кариера, но и понатаму е многу важен дел од играта на германскиот гигант Баерн Минхен.

Робен е веќе во четвртата деценија од неговиот живот, но тоа воопшто не е пречка за него да го даде најдоброто од себе на теренот. Тој смета дека годините се само бројка (има 34), односно сака да биде оценуван по неговите игри, а не по возраста.

-34 не е толку стар, имаме карактер и мислење, нема такво нешто премногу стар, имате добри и лоши, -порача Робен кој го подели својот став и мислење за тренерот Нико Ковач кој е под притисок поради слабите настапи на баварците.

-Тој е амбициозен и победник. бара начини ние да играме што подобро. Ние не треба многу да менуваме, -рече Арјен.

Facebook Коментари