Поврзете се со нас

Шпанија

Реал Мадрид е вториот највлијателен бренд во Шпанија

Објавено

на

Фудбалските успеси на Реал Мадрид се надополнуваат со бизнис успесите на брендот, кој и натаму е меѓу највлијателните во светот и во Шпанија.

Медиумите објавија резултати од истражување во кое анкетираните ги бирале највлијателните брендови во Шпанија, а Реал Мадрид го освоил второто место.

Дури 26,02% од анкетираните сметале дека Реал Мадрид е највлијателен бренд на шпанска територија, што е втор најдобар резултат по тој на модниот бренд Зара (29,46%).

На третото место се нашол ланецот супермаркети Меркадона со 13,9 проценти од гласовите.

Барселона е меѓу највлијателните брендови, но доминира само во Каталонија.

Реклама
Реклама
Реклама

Популарни