Преспа Ресен растури на меѓународниот турнир во Струга

prespa resen

Џудо клубот Преспа Ресен зеде учество на четвртиот меѓународен турнир Струга опен 2017 и учевствуваме со 27 учесници од кои 23 освоија медали. Тоа се:

Вон конкуренција:

Христијан Фузевски – злато

Валентин Шундовски- злато

Марија Ангелова- злато

Во категорија деца до 22кг:

Тодор Лабачевски – бронза

Ангел Радевски- без пласман

Христијан Фуевски +42кг – бронза

Во категорија девојцинја:

Сара Христовска 22кг – злато

Ана Стојчевска 25кг- бронза

Георгина Стефановска +34кг – злато

Во категорија на полетарци:

Горјан Лабачевски – без пласман

Борјан Лабачевски до 25кг – бронза

Петар Христовски – без пласман

Во категорија на полетарки:

Јана Марковска до 31кг – сребро

Сања Божиновска до 31кг – бронза

Во категорија помлади пионери:

Трифун Лазаревски до 55кг – бронза

Стефан Стојчевски до 55кг – бронза

Кадир Шакири + 60кг – бронза

Во категорија помлади пионерки:

Елена Поповска до 44кг – бронза

Лилјана Недановска до 52кг – злато

Во категорија пионери:

Стефан Тошковски до 42кг – бронза

Во категорија пионерки:

Ангела Боровичанин до 36кг – злато

Кристина Мишевска до 44кг – бронза

Емилија Поповска до 48кг – бронза

Јана Величковска до 52кг – бронза

Лилјана Недановска до 52кг – сребро

Марија Головодовска + 63кг – бронза

Во категорија кадети:

Димитар Тасевски до 66кг – без пласман

Џудо клубот Преспа Ресен воедно освои и пехар за најдобар клуб.

Facebook Коментари