Поврзете се со нас

Промоции

Потег за пример: Макпетрол обезбеди голема материјална поддршка во борбата против коронавирусот

Објавено

на

По преземените мерки за правилно функционирање на бензиските пумпи во време на вонредна состојба, Макпетрол сега се истакна со еден великодушен гест во македонската јавност, покажувајќи пример за останатите големи компании во нашата земја.

Водечките луѓе на Макпетрол демонстрираа дека се грижат за јавносто здравје, такашто обезбедија донација од 3.200.000 денари до Министерството за Здравство на Република Северна Македонија, сето тоа како поддршка во обидот да се извојува победа во битката со коронавирусот:

Почитувани,

Земајќи предвид дека нашата, како и повеќето земји во Европа и Светот, се соочува со последиците од пандемијата со новиот Корона вирус, „КОВИД-19“, Макпетрол АД како општествено одговорна компанија одлучи да донира соодветна медицинска опрема во вредност од 3.200.000,00 денари на Министерството за здравство на Република Северна Македонија.

Ова е време кога е потребна солидарност и поддршка. Во борбата против вирусот „КОВИД-19“ не можеме да се бориме како индивидуи, туку, заедно како општество.

Дополнително, уште еднаш сакаме да апелираме до граѓаните да ги почитуваат мерките за заштита донесени од Владата, Министерството за здравство, како и од Светската здравствена организација.

Останете дома и придонесете, заштитете се себеси и оние кои ги сакате!

Макпетрол АД е целосно подготвен и е на располагање за соработка со сите државни институции во борба против вирусот „КОВИД-19“.

Јавното здравје е заедничка одговорност!

Со почит, Макпетрол АД

Реклама
Реклама
Реклама

Популарни