Навистина е најубава спортистка: Словенија е горда на својата атлетичарка (Фото)

Slovenska sportistka 4

Со започнувањето на Новата 2018 Година, Словенците не чекаа да се пофалат дека ја имаат најубавата Словенка во Европа, а тоа атлетичарката Манца Шапетавц, која со своите фотографии успеа да ја возбуди не само словенечката јавност, туку и целата светска јавност. Таа е најдобра и најбрза атлетичарка на 100 метри со пречки во Словенија.Таа покрај тоа што е успешна спортистка, сепак наоѓа време и да дели совети за здрав начин на живот. Многу пати е ангажирана во рекламни кампањи за спортување, како еден од најважните предуслови за здраво тело.

Slovenska sportistka 5

Slovenska sportistka 3

Slovenska sportistka 1

Facebook Коментари