Најдобрите кошаркарски филмови во Холивуд (Видео)

whitemencantjump-2-613x463

Заслужено на оваа листа која ја правеше кошаркарската новинарска секција на ЕСПН се најдоа:

1. ,,БЕЛИОТ ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА СКОКА’’ (“White Men Can’t Jump”) во кој филм се исмејува главниот лик кој е белец дека не може и не знае да игра против Афро-американските улични кошаркари.

2. На второто место се најде филмот кој направи голем успех и кој наиде на голем прием кај младата популација. Се работи за филмот ,,ТОЈ ЈА ИМА ИГРАТА” (“He Got Game”) во кој главен лик е кошаркарот Реј Ален и неговата борба преку кошарката. Овој филм стана спортска икона кај младите кошаркари.

3. ,,ЉУБОВ И КОШАРКА” (“Love and Basketball”) го заработи третото место, кој е спој на кошарка и љубовна романса.

 

Facebook Коментари