Моментот кој не се забележа во преносот: Ова е причината за досудениот пенал за Германија (Фото)

Фото: Филип Вирановски / РФМФото: Филип Вирановски / РФМ

Многу контроверзи предизвика одлуката на судиите на натпреварот меѓу Словенија и Германија да досудат пенал по истекот на времето, со што овозможија Германците да израмнат преку реализацијата на Рајхман.

Благотиншек заработи црвен картон и беше досуден пенал за противникот на Словенија, откако по прегледувањето на видео снимката, судиите утврдија дека пикерот на Словенците непрописно го блокира ударот од центар на Германија во последните секунди (оддалеченост од 3 метри).

slovenija-germanija

Facebook Коментари