Македонија на денешен ден славеше за големиот историски успех на ЕП 2011 во Литванија (Видео)

Macedonia 2011

На улиците на Љубљана излегоа илјадници Словенци да ја прослават победата на својата репрезентација која го освои златниот трофеј на ЕП. На истиот овој исто се радуваа и Македонците, благодарение на историското 4.место на ЕП 2011 во Литванија. Со тој успех  понатаму се воспостави традиција на пречек на сите спортисти кои постигнуваат високи резултати на големи натпреварувања. Да се потсетиме како беше пред шест години, со надеж дека ќе се врати кошарката на истите патеки како што беше во 2011 година.

Facebook Коментари