Македонија горда на овие девојки: Сестрите Гавриловски во врвот на едно од најтешките натпреварувања во светот (Фото)

span 3

Нивните имиња се Марија и Магдалена. Тие се сестри и покрај тоа што се убави и можат да се пофалат со одличните физички способности,  во една работа дури можат и мажите да им позавидат.

Сестрите Гавриловски земаа учество на популарно наречената спартанска трка во Австрија и Германија на која од 150 учесници завршија во врвот, односно во првите десет места, на 7. и 8. место, што е голем успех.

Покрај дипломите и наградите, девојките добија и Трифектата која е составена од три дела, која се состои од завршување на сите дисциплини. Овие девојки се пример дека со работа се постигнува се што ќе посакаш.

sparta 2

Sparta 1

 

Facebook Коментари