„Лавовите“ од Ѓорче се засилија со Ковачев и Петров

Martin Kovachev

Тимот на Македонија Ѓорче Петров ги престави првите две засилувања во овој преоден рок, а тоа се Мартин Ковачев и Филип Петров.

Ветеранот Ковачев доаѓа од бугарски Дунав Русе, додека пак Петров од таборот на Борец од Велес.

-Дојдов за успех не само да помине сезоната,целите на клубот се јасни се освен Европа ќе биде неуспех, -истакна Ковачев чии квалитети добро му се познати на тренерот Наџи Шенсои.

Инаку „лавовите“ по првиот дел се на 5 место на табелата со 26 освоени бодови.

Facebook Коментари