Кога покрај лошите игри на кошаркарите страдаат и другите: Химки казни се што можеше да се казни во клубот

Himki

Кога имаш услови и кога не победуваш, се случува тоа. Генералниот менаџер на рускиот кошаркарски клуб Химки, Павел Астакјов донел одлука да казни се што работи во клубот поради една работа, а тоа се зачестените порази на клубот.

Менаџерот образложил дека оваа година тимот ги има најдобрите европски кошаркари и најдобрите услови што може некој да ги обезеди во Европа за спортски клуб и недопустливо е тимот да се однесува така и да губи на кошаркарските терени.

Клубот го казнил со пола плата тренерот, играчите, шоферите и на крај настрадале и хигиеничарките

Следниот натпревар во Евролигата,  на Химки е против тимот на Реал Мадрид и тоа на 12 јануари. Единствена утеха е што играат на домашен терен и со тоа ќе имаат мала предност против ,,кралскиот клуб”.

Facebook Коментари