Голема трагедија на Балканот: Почина надежен спортист од соседството

mlad kosarkar-pocina

Иван Јовановиќ, кошаркарска гордост на Ниш и поранешен кошаркар на неколку познати клубови, почина на својата 27 годишна возраст, по долгата и тешка болест.

Роден е на 7 февруари 1990 во Љубљана. Тој во 2006 година беше кадетски шампион на Србија и Црна Гора, потоа играл во Ниш до 2012 година. За жал, се разболел и ја изгуби битката за живот.

Погребот ќе се одржи денес на гробиштата во Ниш.

 

Facebook Коментари