Еволуција на Ферари: Како се менуваше изгледот на Ферари од 1947 до 2017 (Видео)

ferari 1947 2017

Изгледот на супер-спортските автомобили низ историјата се менувал и унапредувал согласно придобивките и сознанијата од модерната ера, но интерпретацијата на сите тие знаења секогаш била различна.

Дизајнот на Ферари од појавувањето по Втората светска војна до денес се сметал за авангарден и предвесник на она што потоа било прифаќано од многумина. Оние кои се вљубеници во италијанскиот бренд сметаат дека Ферари беше светлосни години пред сите други и го нудеше изгледот на иднината.

Следното видео ви го нуди целосен увид во еволуцијата на дизајнот: од почетоците на Ферари до денес. За мерак!

Facebook Коментари