Поврзете се со нас

АТП

Чилиќ: Светскиот тенис е многу силен, конкуренцијата е на нивото од…

blank

Хрватскиот тенисер, Марин Чилиќ направи анализа на тоа каква е состојвата во машкиот тенис во овој момент.

Чилиќ верува дека конкуренцијата е навистина голема, па поради тоа тенисот е на високо ниво, иста како во периодот од 2008 до 2010 година.

-Тенисот стана посилен во минатата година, година ипол. Постои комбинација на млади играчи што созреваат од ден на ден.

-Во моментов имаме барем 10 момци кои ветуваат и кои се навистина одлични играчи, а тие ја покажуваат својата сила и потенцијал секој ден на теренот и на големите турнири. Тука е исто постарата генерација. Верувам дека светскиот тенис во моментов е исклучително силен.

-Конкуренцијата сега личи на онаа што ја имавме од 2008 до 2010 година кога имавме многу големи имиња во нашиот спорт, -рече Чилиќ за хрватските медиуми.

Продолжи
Реклама
Реклама
Реклама

Facebook