БиХ добива нов селектор: Се чека одлуката на Извршниот одбор за официјализирање на Просинечки

Prosinecki

Фудбалската легенда Роберт Просинечки ја донесе конечната одлука и прифати да биде селектор на репрезентацијата на Босна и Херцеговина.  Периодот на преговори траеше подолг период и сепак на крај, Просинечки реши да ги прифати понудените услови, но сепак на крај останува да се почека на официјализирање на одлуката на членовите на Извршниот одбор на федерацијат, каде треда да добие 12 гласови од 15 можни гласови. Покрај Просинечки, кандидат за селектор е и Ивица Осим, меѓутоа во јавноста се погласно се говори дека БиХ веќе го доби селекторот во името на Просинечки.

Facebook Коментари