Поврзете се со нас

БИБЛ лига

БИБЛ нуди две места за македонските клубови за наредната сезона

Објавено

на

Два македонски клубови во наредната сезона можат да се натпреваруваат, учествуваат во БИБЛ лигата.

Имено раководството на БИБЛ испратило писмо до нашата федерација во кое нуди можност за натпреварување на македонски клубови во кампањата 2020/2021 година. Желбата на луѓето во БИБЛ е во следната сезона да учествуваат 8, 10 или 12 клубови, па покани, писма се испратени и до националните федерации на Албанија, Бугарија, Косово, Црна Гора.

Воедно оставен е простор да биде вклучен и тим надвор од овие споменати земји од Балканот. Лигата би започнала во октомври, а би завршила во април 2021 година со турнир на кој ќе учествуваат најдобрите.

 

Реклама
Реклама
Реклама

Популарни