Алисон Сток: Поради една фотографија од натпревар стана планетарно позната (Фото)

Allison-Stokke

Поранешната атлетичарка Алисон Сток објаснила зошто и натаму е популарна на социјалните мрежи, иако со спорт престанала да се занимава пред една година.

28-годишната Алисон признала дека за сè е виновна една фотографија од 2007. година, која се појавила во медиумите. Американката тогаш имала 17 години, а фотографијата била од натпреварување во Њујорк. Таа признала дека за кратко време станала популарна и истакнала дека тешко се носела со неочекуваната слава.

– Многу се трудев на тренинзите. Се обидував да бидам што е можно подобра, но поради таа фотографија изгледа никого не го интересираше тоа, – изјави Алисон.

Таа и натаму е на врвот на најубавите светски спортистки, иако повеќе не се занимава со атлетика. Алисон е во врска со американскиот голфер Рики Фоли, а во моментов се занимава со моделинг и јога. Има снимено многу реклами за спортска опрема, од кој се издвојува рекламата за ,,НАЈК”.

 

‍♀️

A post shared by Allison Stokke (@allisonstokke) on

Remember why you started. Back to work next week. : @samkweskin

A post shared by Allison Stokke (@allisonstokke) on

Packed up and ready for some street vaulting in Louisville this weekend! #vaultintheville : @madeleine__13

A post shared by Allison Stokke (@allisonstokke) on

I'm not sure if you heard but I did over a thousand

A post shared by Allison Stokke (@allisonstokke) on

Craving those back of the runway jitters

A post shared by Allison Stokke (@allisonstokke) on

Facebook Коментари